Gaatjes Schieten

We schieten niet op alle dagen gaatjes. Als je zeker wilt zijn of het wel kan bel dan van te voren met de winkel.

Bij ’t Oortje hoeft u doordeweeks geen afspraak te maken en kunt u langs komen om een nieuw gaatje te laten prikken. Op zaterdag werken wij wel met afspraken. U kunt van tevoren bellen om een afspraak te plannen.

Wij hanteren de leeftijd vanaf 6 jaar. Dit omdat we het belangrijk vinden dat kinderen zelf kunnen aangeven of ze echt gaatjes geprikt willen. Voorlopig doen we nog geen piercings. De oorbellen zijn per paar steriel verpakt, gemaakt van chirurgisch staal al dan niet voorzien van een zilver of goud laagje. Er is keuze uit verschillende knopjes, klein en groot, met of zonder (gekleurd) diamantje.

Verzorging van de gaatjes
De nazorg van het gaatjes schieten is belangrijk. Het beste is om de schietoorbellen 6 weken te dragen. Na 6 weken mag je eventueel andere oorbellen in. Het beste is om de eerste twee weken de oren 2 keer per dag te verzorgen met antisept, een druppel aan de voor en achterkant met het ontsmettingsmiddel en dan de oorbel een paar keer voorzichtig draaien met schone handen om vast groeien te voorkomen. Ons advies is om het eerste jaar dag en nacht iets in je oor te dragen anders kan het gaatje nog steeds dicht groeien. Voor de zomermaanden is het advies om na het zwemmen ook je oor te druppelen met antisept. Als je twijfelt of je hebt vragen mag je altijd langs komen of bellen.